Trektocht Reinheimen, Noorwegen 2015

Posted by Puffino on September 26, 2016

Half september pakten we het vliegtuig naar Oslo, als eerste etappe van de reis naar Pollfoss Gjestehus, het heerlijke, eenvoudige hotel van de sympathieke Bertus en Hendrika. En daarna.... de bergen in. Een weekje eenzaamheid met zijn twee. Reinheimen, ofwel Tafjorden, waren twee weken lang onze thuisbasis.

Aan het einde van de eerste dag, op de hoge passage voor de afdaling naar de eerste berghut, viel de eerste sneeuw van het seizoen. Het was even wennen om het klauteren te zien veranderen in glibberen en glijden over de oneffe ondergrond, om te merken dat de kleine meertjes door de dunne ijs- en sneeuwlaag erop niet meer te onderscheiden waren van de wel veilig begaanbare omgeving, maar toen dat eenmaal gewoon begon te worden hebben we twee supermooie weken beleefd. Met ook heel mooie zonnige dagen, een schril contrast met de verse sneeuw zo af en toe.

Route: Pollfoss, Hamsevika, Danskehytta, Jakobselet, Veltdalshytta, Pyttbua, Vakkerstøylen, Bjorli. Voornamelijk hutten van Ålesund-Sunnmøre Turistforening, een lokaal opererende beheerder van hutten van de Noorse DNT.

Foto's van Reinheimen en Tafjorden 2015